Artırılmış Gerçekliğin Müşteri İçin Avantajları

Artırılmış Gerçekliğin Müşteri İçin Avantajları

Artırılmış gerçeklik teknolojisi müşterilere gerçek dünya ortamında sanal bilgi ve görsel efektler sunar. Burada bahsedilen, satın almak istenen ürünün herhangi bir yerde görüntülenebilmesidir. Online alışveriş kavramının başlangıcından itibaren ürün görselleri tek boyutlu olarak gösteriliyor. Satışa sunulan nesneler profesyonel olarak fotoğraflanarak müşterilere sunuluyor. Fakat bu noktada müşteri, ürünün sadece fotoğraflarda belirtilen kısmını görebiliyor. Çoğu markanın ürünleri birkaç fotoğrafla sergilediğini düşünürsek, müşterinin kafasında çok fazla soru işaretinin kaldığını söylemek yanlış olmaz. Son yıllarda artırılmış gerçeklik teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte bu soru işaretlerinin kaldırılması hedefleniyor. Çünkü artırılmış gerçeklik, müşteriye herhangi bir ürün grubunu 360 derece olarak, yani her açıdan görebilmeyi sağlıyor. Müşteri satın almak istediği ürünü dilediği yönde çevirerek, yakınlaştırarak ya da uzaklaştırarak tümüyle bilgi sahibi oluyor.

Artırılmış gerçekliğin müşteri için avantajlarını birkaç maddede inceleyebiliriz;

- Daha iyi anlaşılabilirlik: Artırılmış gerçeklik, müşterilere ürünler hakkında daha fazla bilgi ve ekstra içerik sunarak daha iyi anlaşılabilirlik sağlar. Örneğin dövme yaptırmak isteyen kullanıcılar için uzun yıllar vücuttan silinmeyen dövmenin nasıl görüneceği müşterinin kafasında belirsizlik yaratabilir. Müşteri, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak telefonunu dövmeyi yaptırmak istediği yüzeye tutar ve direkt karar verme sürecine geçebilme fırsatına ulaşır. Bu örnekten anlaşılacağı gibi, ürünler hakkında daha fazla bilgi sahibi olunduğu durumda müşteriler daha iyi karar verirler.

- Artan müşteri sadakati: Artırılmış gerçeklik, müşterilere daha gerçekçi ve keyifli bir deneyim sunarak markalarla daha sıkı bir bağ kurmasına ve artan müşteri sadakatini artırır. Böylece, müşteriler markalara daha fazla sadık hale gelir ve daha fazla ürün satın alırlar. Bu madde, artırılmış gerçekliğin müşteri için avantajlarında en önemli noktalardan biridir.

- Daha verimli alışveriş: Artırılmış gerçeklik, müşterilere ürünlerin nasıl görüneceğini evde görme imkanı sunar. Bebek arabası almak isteyen ebeveynleri bu maddede örneklendirebiliriz. Güvenlikten konfora kadar birçok opsiyonun bulunduğu bebek arabaları anne-baba için karar vermesi zor konulardandır. Bir bebek arabasının tasarımından aksesuarlarına, bebeğin yatacağı yerin konforundan metal aksamına kadar her şeyi artırılmış gerçeklik kullanarak inceleyebilirsiniz. Bu da size daha verimli bir alışveriş deneyimi sunar.

- Daha kolay öğrenme: Artırılmış gerçeklik teknolojisinin eğitim alanında kullanılması daha kolay öğrenme fırsatını yaratır. Tarih öğrencisinin sanal turlar aracılığıyla tarihi yerlerde gezmesini, veterinerler için hayvanların anatomik yapısının detaylı şekilde görülebilmesini, doktorların cerrahi operasyonlar sırasında görselleştirilmiş bir modeli kullanmasını ve hasta tedavisi sırasında daha iyi bir anlayış kazanmasını sağlar.

Müşteri memnuniyetini ön planda tutan markalar, artırılmış gerçekliğin müşteri için avantajlarını fark ederek bu teknolojiyi bünyelerine dahil etmelidir. Artırılmış gerçeklik teknolojisini araç olarak kullanan marka; müşterilerine daha gerçekçi, interaktif ve anlaşılır deneyimler sunmaktadır.

Web sitenize artırılmış gerçeklik özelliği ekleyin.

Custivo © 2023