3D Modellerle Gerçeklik Nasıl Sağlanır?

3D Modellerle Gerçeklik Nasıl Sağlanır?

3D modellerle gerçeklik artık günümüz dijital dünyasının bir parçası haline geldi. Bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte 3D Modelleme hızla gelişerek markalara çeşitli değerler kazandırdı. Son yıllarda popülaritesi artan, gelecek yıllarda da artmaya devam edecek olan artırılmış gerçeklik teknolojisi ve 3D modelleme entegrasyonu sayesinde ürün grupları daha gerçekçi bir görünüm kazandı. Dijital dünyada apayrı bir boyut kazanan bu teknoloji ile daha fazla veri, daha fazla kişiye hızlı bir şekilde ulaşmaya başladı.

3D modellerle gerçeklik konusunda temel amaç, gerçek dünyadaki nesnelerin renk, şekil ve daha birçok yönden gerçekçi görünümünün kullanıcıya ulaşımının sağlanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda ışıklandırma, gölgelendirme ve görüntü işleme gibi bazı teknikler kullanılarak gerçeklik artırılmaya çalışılır. Örneğin tasarım bir yüzük modeli düşünelim. Üzerine yonca motifi eklenmiş altın kaplama gümüş bir yüzük. Bu yüzük, işinin ehli 3D modelleme yapan kişiler tarafından dijital ortamda çiziliyor. 3D modellemede program içinde belirlenen efekt değerleri ürünün cinsine göre (döküm, metal vb.) değişiklik gösteriyor. İstenilen gerçekliğin yakalanması için ürünün verdiği görünüm de (mat ya da parlak olması gibi) hesaba katılıyor. Dolayısıyla içerisinde bu ve buna benzer birçok detayı barındıran, yüzdelik değerler ve tonlamalar gibi ince ayarlamaların yapılması sonucu 3D modellerle gerçeklik yakalanıyor. Artık artırılmış gerçeklik kullanarak bu 3D modeli döndürebilir ve yakınlaştırabiliriz. Altın kaplamasının verdiği parlaklığı rahatlıkla fark edebilir, döndürdükçe oluşan yansıma ve gölgelendirmelerin gerçekçi görüntüsüne neredeyse birebir olarak ulaştığını görebilirsiniz. Keza üzerindeki yonca motifinin de gerçekteki görüntüsünün yansıtılması, 3D modelleme ile gayet mümkün. Motif üzerindeki taşlar ve hatta taşların bulunduğu oyuklara kadar çok net şekilde inceleyebilirsiniz.

Örneğimizi çeşitlendirerek ev tekstilinden ilerleyelim. Kuracağımız aile sofralarından yılbaşı sofralarına, davet yemeklerine kadar birçok kutlama için özenle kurulan masalar geleneklerimizdendir. Keyifli vakitlerin geçtiği bu masalarda çeşit çeşit masa örtüleri kullanılır. Fakat masa örtülerini online olarak seçmeye çalıştığımızda kumaşın yapısı, dokusu, renginin tam olarak görseldeki gibi gelip gelmeyeceği ve daha birçok konuda endişelerimiz oluşur. 3D modellerle gerçeklik sağlanması bu noktada kullanıcıya sorularının cevaplarını ve daha fazlasını veriyor. Masa örtüsünün 3D modeli tasarlanıyor. Yapısı, ebatı, üzerindeki desenler ve hatta ilmekler arasındaki geçişler dahi 3D modellemeyle çok net şekilde görülebiliyor. Kullanıcı artırılmış gerçekliği kullanarak masa örtüsünün 3D modelini masasına konumlandırıyor. Kendi zevk ve tercihine uyup uymadığına, ebatının masasına göre büyük/küçük geldiğine saniyeler içerisinde karar verebiliyor.

Ürünü üç boyutlu düzlemde gerçekçi görünümle buluşturan 3D modelleme teknolojisi sayesinde nihai kullanıcıların karar verme sürelerinin azaldığını ve iade kısmında daha az taleple karşılaşıldığını görebiliriz. Dijital dünya ile gerçek dünya arasında köprü görevi gören 3D modellerle gerçeklik yakalanması, devamında müşteri memnuniyetinde artışı getirmektedir. Artırılmış gerçeklik altyapı sağlayıcısı olan Custivo, müşterilerine ürünleri daha iyi anlamalarına ve daha doğru seçim yapmalarına yardımcı olarak, ürün kişiselleştirme ile kendi zevk ve tercihlerini bulundukları konumdan oluşturma imkanı sunuyor.

Web sitenize artırılmış gerçeklik özelliği ekleyin.

Custivo © 2023